top of page

Sun, Aug 26

|

Artillerigatan 10

ARTDOM på kulturnatta i STHLM (1)

Under Kulturnatt 2018 på Artten välkomnar vi besökare att delta i tolkningsprocessen och samtalet med de fem svenska konstnärerna som har summerat de iranska kvinnorösterna i en konsumerad helhet – en serie av målningar som belyser frågan om kvinnors rättigheter.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
ARTDOM på kulturnatta i STHLM (1)
ARTDOM på kulturnatta i STHLM (1)

Time & Location

Aug 26, 2018, 6:00 p.m. – 10:00 p.m.

Artillerigatan 10, Artillerigatan 10, 114 51 Stockholm, Sverige

About the event

ARTDOM

Hur tolkas egentligen de mänskliga rättigheterna bortom kulturella gränser? Varför kan innebörden av och förståelse för ett och samma koncept ändras så dramatiskt att folk väljer att kriga och döda varandra? Kan man hitta en väg till ömsesidig förståelse och fredlig samexistens? Kan man använda sig av kreativa metoder för att söka efter en sådan utväg och även för att höja sina röster i samhället?

Goodwill-ambassadören för UN Women nationell kommitté Sverige, Arghavan Agida, har valt att tolka FRIHETen i olika språk och låtit sina landsmän- iranska kvinnor- säga ordet först med hjälp av färg och form. De fem kvinnliga konstnärerna i Iran fick börja visualisera sina känslor och erfarenheter kopplade till begreppet ”friheten”. Deras berättelser har fått utspela sig på ena halvan av målarduken för att sedan tolkas om till svenska språket av svenska kvinnliga kreatörer på den andra halvan. Resultatet har blivit en serie av unika, välbalanserade och harmoniska målningar där kvinnor, som lever under olika förhållanden men drivs av samma mål, möts i passionen för sitt konstnärskap.

https://www.facebook.com/events/2032040470395691/

Tickets

  • ARTDOM

    SEK 0.00

Total

SEK 0.00

Share this event

bottom of page